ساخت قطعات فلزی

تولید و ساخت قطعات فلزی همواره یکی از مهمترین تولیدات در صنعت بوده است.

شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که قصد تولید این قطعات را دارید یا اینکه می خواهید اطلاعاتی در مورد نحوه تولید و ساخت قطعات فلزی داشته باشید. اگر به دنبال هر یک از این دو موضوع هستید. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید چرا که ما در این مقاله به بررسی تولید قطعات فلزی پرداخته ایم.

قطعات فلزی مهم ترین محصولات تولیدی در صنایع مختلف به شمار می رود. در تولید این قطعات از ورق های خام استفاده می شود. گروه دقیق سازان پیشرو با تولید انبوه قطعات فلزی و پلاستیکی در صنایع مختلف فعالیت دارد. برای سفارش ساخت قطعات فلزی می توانید با واحد فروش تماس حاصل فرمایید.

قطعات فلزی

تولید قطعات فلزی:

قبل از این که ادامه این مقاله را بخوانید  ابتدا بهتر است که نگاهی به اشیای دوروبرتان بیندازید این اشیا ممکن است ساعت مچی، تلفن، یخچال و یا حتی یک مداد باشد. بعد از دیدن این اشیا به این نکته می رسید که تمام این اشیا در ابتدا صورت متفاوتی از شکل کنونی خود داشته اند.شما هیچ وقت نمی توانید این اشیا را آنچنان که در طبیعت بودند در اتاق خود مجسم کنید. حالا بگردید و به وسایل فلزی اتاق مانند چوب لباسی، میخ و حتی پیچ ها نگاه کنید اینها همه از قطعات فلزی هستند. سوال این است که تولید و ساخت قطعه به چه معناست.

باید بگویم که تولید قطعات فلزی به معنای فرایند تبدیل مواد اولیه به صورت یک محصول فلزی است. فرایند ساخت قطعات در چند مرحله خلاصه می شود، مرحله اول طراحی محصول مرحله دوم انتخاب مواد اولیه و مرحله سوم مجموعه فرایندهایی که از طریق آنها محصول تولید می شود.باید توجه داشته باشید که قطعات فلزی به روش های گوناگونی تولید می شوند بعضی از قطعات به روش مکانیکی، بعضی از قطعات به روش ماشین کاری، بعضی دیگر به روش متالوژی و بعضی دیگر به روش جوشکاری تولید می شوند البته به این موارد باید ساخت قطعات به روش ریخته گری را نیز اضافه کرد.

تولید و ساخت قطعات پلاستیکی چگونه است کلیک کنید

به صورت کلی ساخت قطعات به چه صورت انجام می شوند.

در بیشتر موارد برای ساخت قطعات فلزی از ورقه های فلزی استفاده می شود اما باید توجه داشته باشید که ورق انتخاب شده با توجه به مراحلی که برای تبدیل شدن به یک قطعه طی می کند چهار ویژگی اساسی داشته باشد.

این چهار ویژگی عبارتند از:

اندازه مناسب، ضخامت ورق مورد نظر، کیفیت ساخت و نحوه به کار بردن ورق، اینها مواردی هستند که باید حتما حتما در انتخاب ورق آنها دقت کنید‌.

به این نکته توجه داشته باشید که برای ساخت قطعات فلزی به صورت کلی از سه فرآیند بریدن، خم کردن و سر هم کردن استفاده می شود.

ساخت قطعات فلزی در چند مرحله:

مرحله اول

آنچه که مسلم است در قدم اول برای ساخت قطعات باید یک طرح و یا یک نقشه طراحی داشته باشیم؛ در همین قدم اول تا حد زیادی برآورد های نسبت به قیمت تخمین زده می شود اما به طور قطع نمی‌توانیم بگوییم که برای ساخت این قطعه چقدر هزینه می شود.

مرحله دوم:

در مرحله دوم ساخته قطعات فلزی شما باید طرح خود را به بخش ساخت قطعات انتقال دهید.

مرحله سوم:

مرحله سوم آخرین مرحله در ساخت این قطعات است، در این قسمت از  پروژه ساخت قطعات فلزی به مهمترین قسمت می رسید، این قسمت معمولاً دارای تجهیزات سنگینی می باشد که کار فرم دهی و  جوشکاری قطعات را انجام می دهند. اما این که هر یک از این تجهیزات چه کاری انجام میدهند بحثی است که در ادامه مقاله به آن می پردازیم.

قطعات فلزی

دستگاه فرم دهی در ساخت قطعات فلزی:

همانگونه که گفتیم یکی از مهم ترین مراحل ساخت قطعات فلزی فرم دهی است. شما بعد از انتخاب ورق مناسب باید نسبت به نقشه ای که دارید آن را فرم داده و به شکل قطعه مورد نظر در آورید. هر چند که فرم دهی برای افراد تازه کار بسیار سخت است اما به مرور زمان شما می‌توانید به سادگی ورقه ها را به شکل دلخواه فرم داده و آن را آماده جوشکاری کنید.

طراحی ماشین آلات صنعتی بیشتربخوانید

جوشکاری قطعات فلزی:

بعد از فرم دهی ورق ها در این مرحله نوبت جوشکاری آن‌ها است؛ یعنی در واقع شما باید ورقه هایی را که شکل داده اید آن را ماشین کاری کرده قطعات اضافی آن را برش داده و سپس آنها را جوش دهید.

باید توجه داشته باشید که بعد از فرم دهی جوشکاری یکی از مهمترین مراحل در ساخت قطعات فلزی است.

از تولید قطعات فلزی چه می دانید؟

همان گونه که گفته شد در تولید قطعات فلزی از ورق های خام استفاده می شود. این ورقه ها هر کدام ضخامت های متفاوتی دارند. در این فرایند از قالب سازی نیز بهره برداری خواهد شد. نکته مهم در فرایند تولید قطعات صنعتی فلزی باید درباره اندازه مناسب ورقه ها، کیفیت سطح ورقه ها، ضخامت ورقه ها و چگونگی به کار بردن ورقه ها بسیار اهمیت دارد.

نکات مهم در مورد انتخاب ورقه های فلزی

هنگام انتخاب ورقه های فلزی باید کیفیت سطح آن ها مورد توجه قرار بگیرد و از نوع ریزدانه باشد‌. همچنین باید برای ارتقای سطح کیفیت قطعات فلزی، ورقه ها دارای ضخامت و فرم یکنواخت باشند‌. همچنین باید برای داشتن درجه های بالاتر صافی، فلز مورد نظر از نظر خراشیدگی، خوردگی سالم باشد و عیب و ایراد خاصی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: سنبه ماتریس چیست؟

فرایند تولید قطعات فلزی

برای تولید قطعات فلزی باید مراحل خاصی دنبال شود‌. اولین گام در این فرایند، طراحی این قطعات است‌. در همین مرحله می توان قیمت را نیز تا حدودی تخمین زد. در قدم بعدی طرح ترسیم شده به بخش تولید می رود و در انتهای کار به قسمت راه اندازی پروژه می رود. سه مرحله در فرایند تولید این قطعات وجود دارد.

برش اولین مرحله تولید قطعات فلزی

در مراحل تولید قطعات فلزی اولین قدم برش می باشد که سه صورت دارد‌. اره کردن، برش کاری و اسکنه از مراحل برش می باشند.

خم کاری

خم کاری مرحله دیگر از فرایند تولید قطعات فلزی است و در دو مرحله انجام می شود. چکش زنی و پرس شامل دو مرحله خم کاری به شمار می رود.

قطعات فلزی

برای دریافت خدمات تزریق پلاستیک کلیک کرده و با کارشناسان ما تماس بگیرید.

سر هم کردن قطعات

در آخرین مرحله از تولید قطعات فلزی، فرایند سر هم کردن می باشد که طی سه مرحله صورت می گیرد. جوش کاری، استفاده از پیچ ها و پرچ ها و استفاده از چسب از مراحل کار تولید این قطعات می باشد.

مرحله شکل دهی به قطعات فلزی

این مرحله از اصلی ترین مراحل در تولید قطعات فلزی می باشد. برای شکل دهی، ورق مسطح فلزی را انتخاب کرده و با ایجاد تغییرات روی آن و اعمال نیرو قطعه ای سه بعدی تولید خواهد شد. در واقع ماده خام توسط نیرو شکل خواهد گرفت. در این فرایند اعمال نیرو نیازی نیست ماده ای را به آن کم و زیاد کرد. این نیرو باید به اندازه ای باشد که بتوان به ماده اولیه شکل داد. با استفاده از ماشین آلات می توان میزان این نیرو را تنظیم نمود.

ماشین کاری

در این مرحله از تولید قطعات فلزی و صنعتی مواد ناخواسته ای که در توده ماده است حذف می شود. با این کار شکل مورد نظر به دست می آید.

جوش کاری

این مرحله نیز از مهم ترین فرایندها در امر تولید قطعات فلزی است. پس از این که دو فرایند قبل انجام شد، عمل جوش کاری را باید انجام داد. با این عملیات می توان قطعات شکل گرفته را به هم جوش داد و آن ها را به محل مورد نظر متصل نمود.

روش های قطعه سازی چگونه است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

قطعات فلزی

تعیین هزینه قطعات فلزی

هزینه ساخت قطعات فلزی صنعتی به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از این عوامل موثر مواد اولیه می باشد که می توان گفت بزرگ ترین عامل به شمار می رود. به عنوان مثال مواد اولیه پلاستیکی ارزان تر از فولاد هستند. در مورد مواد اولیه فلزی نیز قیمت ها متفاوت هستند. تعداد کارکنان و نیروی انسانی و نوع ماشین آلات و قطعات نیز در قیمت تاثیر مستقیم  دارند.

انواع طراحی و مواد پردازش شده نیز تاثیر دارند. همچنین نوع قطعه و میزان پیچیدگی آن نیز قیمت را تحت تاثیر قرار می دهند. به عنوان مثال برخی از قطعه ها نیاز به برش های بیشتر دارند و خم های زیادتری دارند. تعداد محصولات خواسته شده توسط مشتری نیز قیمت را مشخص می سازند.

همچنین باید گفت که قیمت و کیفیت قالب ها نیز در نهایت قیمت قطعات فلزی را تحت تاثیر قرار می دهند. با این توضیحات می توان با توجه به قیمت ها نوع قطعه مورد نظر خود را انتخاب نمود.

 

5/5 - (3 امتیاز)