لاستیک سازی

ساخت انواع قالب لاستیک و قطعات خاص لاستیکی و سیلیکون

 لاستیک سازی
قالب لاستیک و سیلیکون نوع دیگری از قالبها هستند، که نسبت به قالبهای پلاستیک و دایکست هزینه کمتر و پیچیدگی کمتر را دارا هستند.

نحوه ساخت لاستیک

روند کار اینگونه است که نخست قالب موردنظر گرم می گردد و پس از اینکه قالب به حرارت مورد نظر رسید (حدود ۱۲۰ درجه در لاستیک ها و ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه در سیلیکون رابرها) لاستیک یا سیلیکون به شکل نواری یا لقمه  و یااینکه در محفظه تزریق(برای قالب هایی که دارای محفظه تزریق هستند) در زیر آن قرار میگیرد پس از اینکه تحت فشار به شکل قالب درآمد و زمان پخت سپری شد، قالب بازمیگردد و قطعه لاستیکی یا سیلیکونی فرم گرفته شده خارج میشود.

 

لاستیک سازی
چون بعد از پخت لاستیک امکان شکل گیری مجدد  نیست لازم است تا قبل ازتزریق و یا قالب گیری به اطلاعات مناسب و کافی در این مورد رسید. این زمان در فرایند تزریق و یا در فرآیند شکل گیری لاستیک در قالب بسیار مهم است.
و چون بعد از عمل پخت، ماده نمیتواند هیچ تغییر شکلی کند، عامل پخت باید در مرحله آخر بعد از اضافه کردن تمامی افزودنی های مورد نیاز اضافه شود.

برای خرید و مشاهده انواع قطعات بادی کلیک کنید

لاستیک سازی

لاستیک سازی

لاستیک سازی از جمله صنایعی است که توانسته مشاغل متفاوت را تحت پوشش قرار دهد. برای تولید لاستیک، کارخانه های لاستیک سازی و برش های لاستیکی دست به دست هم می دهند. امروزه مهندسان توانسته اند روش های جدیدی برای تولید و پردازش لاستیک معرفی و طراحی نمایند. در عین حال از طرفی طراحان صنعتی نیز محصولات نوینی با طرح های جدید ایجاد کرده اند. همه این عوامل در کنار کارکنان شرکت، در واقع جزئی از صنعت لاستیک سازی به شمار می روند؛ که توانسته اند بیشتر از ۲۷ میلیون در سال لاستیک تولید نمایند.

ماده اولیه و اصلی به کار گرفته شده در لاستیک سازی لاتکس است. این ماده از نوعی درخت استوایی به دست می‌آید که در آمریکای جنوبی قرار دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم مزیت های استفاده از لاستیک و مراحل تولید آن را به صورت مرحله به مرحله بررسی نماییم. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

ساخت قطعات پلاستیکی بع روش پلی یورتان

فرایند لاستیک سازی

تولید لاستیک در چهار مرحله انجام می شود. مرحله اول کامپاند نام دارد. در این مرحله با استفاده از مخلوط کردن مواد اولیه، آمیزه لاستیکی به دست می آید. این اختلاط باید تحت فشار و دمای خاصی باشد و در مدت زمان معینی انجام بگیرد. بسته به این شرایط انواع مختلفی از آمیزه های لاستیکی تولید می شود. از این محصول در قسمت های مختلف یک تایر استفاده می گردد. مرحله دوم در فرایند لاستیک سازی تولید و آماده کردن اجزای یک تایر است؛ که شامل بخش های متفاوتی می باشد. برش لایه، ساخت طوقه، ساخت دیواره و ساخت آستر داخلی بخشی از مراحل این فرایند هستند.

در مرحله سوم مونتاژ تایر انجام می پذیرد. ساخت و پرداخت کردن تایر خام به روش های مختلفی صورت می گیرد؛ که در این میان تکنولوژی روش یک مرحله ای جدیدتر است. مرحله چهارم ولکانیزاسیون نام دارد. در این بخش در واقع خواص دینامیکی و مکانیکی تایر به آن القا شده و تایر شکل نهایی خود را به دست می آورد. در این مرحله که فرایند پخت نیز نام دارد، تایر خام در مدت زمان مشخصی تحت دما و فشار داخلی قرار می گیرد. مرحله آخر بازرسی تایر از نظر ایرادات ظاهری و فنی است؛ که باید به درستی انجام شود تا محصولی استاندارد تولید گردد.

طول عمر قطعه لاستیکی

همانطور که می دانید لاستیک دارای ویژگی های خاصی است که از فاسد شدن آن جلوگیری می کند. از طرفی این محصول نیاز به روغن کاری نداشته و همین ویژگی  منحصر به فرد لاستیک باعث می شود که یک محصول لاستیکی بتواند در مدت زمان طولانی بدون احتیاج به مراقبت خاص و پیگیری های مستمر کارایی داشته باشد. سختی یک قطعه یا محصول لاستیکی پس از مدتی بیشتر می شود. به این صورت که سختی آن بعد از ترکیب با گوگرد و قرار گرفتن در دمای محیط به شدت افزایش می یابد. پس بدون شک طول عمر بالای قطعات لاستیکی از مزیت های آن به شمار می رود.

مزیت های اصلی لاستیک

قابلیت تغییر در ترکیبات سازنده لاستیک و تولید یک محصول جدید از مزیت‌ های مهم لاستیک ها به شمار می رود. در واقع می توان با تغییر در میزان مواد اولیه و کم و زیاد کردن آنها به یک محصول جدید دست پیدا کرد. توجه داشته باشید که دستیابی به یک سری از خواص در لاستیک سازی پروسه ای طولانی لازم دارد. از این رو این امر ممکن است دلیل افزایش قیمت یک سری از محصولات لاستیکی باشد. وجود خاصیت فنری در لاستیک از دیگر مزیت های کاربردی آن به شمار می رود. قطعات و محصولات لاستیکی به هیچ گونه پیگیری و مراقبتی نیاز ندارند. این یک مزیت منحصر بفرد به شمار می رود.

تزریق پلاستیک بیشتربخوانید

انواع لاستیک

در مجموع لاستیک ها را می توان به دو دسته متفاوت تقسیم بندی کرد. نوع اول لاستیک های طبیعی هستند که از ریشه نوعی درخت استخراج می شوند. روند تولید لاستیک های طبیعی در هوای کم و حرارت بالا انجام می پذیرد. لاستیک طبیعی بسیار سخت بوده و باید برای نرم شدن فرآیند جوش دادن را طی کنند. نوع دیگری از لاستیک ها، لاستیک مصنوعی است. این نوع لاستیک طی فرایند خاصی با استفاده از مواد مخصوص در کارخانه تولید می شود. در واقع صنعت لاستیک سازی از طریق انجام این نوع فرآیند ها در جهت ساخت لاستیک مصنوعی به وجود آمده است.

طراحی مکانیزم وماشین آلات چگونه انجام می شود برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

5/5 - (1 امتیاز)